Xplore je met ons mee?

Tijdens deze wandel- en fietstours ga je op pad onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren Nederlandstalige gids die zo’n beetje alle ins en outs van het eiland kent. Onderweg toont hij je alle highlights op de route en neemt hij je mee naar plekken die je op eigen houtje waarschijnlijk niet snel zult ontdekken. Xplore jij ook met ons mee?

 

Te land & ter zee tour

 

Ga mee op ontdekkingstocht met deze verrassende hike enboottocht door één van de mooiste natuurgebieden van Ibiza.

 

De ongerepte natuur aan de westkant van het eiland is het best te ontdekken tijdens een mooie hike. Bij de Te land & ter zee tour hike je vanaf de noordzijde van Sant Antonio langs de robuuste kustlijn in het spoor van de smokkelaars. Deze hike duurt zo’n 1,5 à 2 uur en leidt je onder andere naar het geheime strand van Punta Galera; een schitterende baai die wordt omringd door bijzonder geformeerde rotsen en eigenlijk alleen bekend is bij de locals en de hippie die hier al jaren woont.


Via een heuvelachtig pad kom je uiteindelijk uit bij het prachtige Cala Salada, één van de mooiste stranden van het eiland. Hier heb je de mogelijkheid om even een duik in het kristalheldere water te nemen voor de tocht per boot verdergaat. Vervolgens word je ongeveer een half uur over het water meegenomen langs de schitterend gevormde kustlijn van Ibiza om, na een bezoekje aan het natuurlijke Aquarium Cap Blanc, weer terug te keren naar het startpunt.

 

Wanneer: elke maandag van mei tot en met oktober om 10.00 uur

Duur: 3,5 à 4 uur

Kosten p.p.: € 38,- (kinderen tot 12 € 24,-)

 

Inclusief:

Hike van circa 1,5 tot 2 uur

Boottocht van circa 30 minuten

Nederlandstalige reisleider

Zwempauze

Water (0,2 cl.) & snack

Aquarium entree

 

Startpunt: Hotel Marble Stella Maris in Cala Gracio (boven Sant Antonio)

 

 


Ibiza Bike Tour

Ontdek op een ontspannende doch actieve wijze de mooiste en meeste interessante plekken van de hoofdstad en fiets mee met deze leuke Ibiza Bike Tour.

Op moderne tweewielers fiets je door de idyllische straten van Ibiza Stad. Onze Nederlandstalige gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je onderweg meer over de geschiedenis van Dalt Vila, oftewel de oude stad, met haar gigantische vestingmuur en schitterende hoofdingang. De kleine steegjes, geheime uitzichtpunten en levendige pleinen geven deze stad vol tegenstrijdigheden een bijzondere flair.

Ibiza Stad is een stad met vele gezichten. De glamoreuze zijde wordt getoond in de jachthaven Marina Botafoch, de meest exclusieve wijk van Ibiza Stad met prachtige gebouwen die worden geflankeerd door luxe jachten. De fietstour leidt je bovendien naar één van de mooiste uitzichten op Ibiza Stadom vervolgens via het mooie strand van Talamanca in het eeuwenoude natuurgebied Ses Feixes aan te komen.

Kortom: tijdens de Ibiza Bike Tour krijg je op een leuke en actieve wijze wat meer inzicht in de bijzondere cultuur, de geschiedenis en de kleurrijke diversiteit van Ibiza.

Wanneer: dinsdag & vrijdag om 10.00 uur
Duur: 2,5 uur
Kosten p.p.: € 35,- (kinderen tot 16 € 27,-)

Deze tour is, indien gewenst, ook als privétour te boeken.Inclusief:
Fietstocht langs de culturele highlights en bijzondere plekken in Ibiza stad, Figueretas, Marina Botafoch en Ses Feixes.
Moderne fiets
Consumptie & snack
Nederlandstalige gids

Informatie:
Deze fietstour van circa 12 kilometer is zowel geschikt voorgeoefende als ongeoefende fietsers.
Startpunt van de tour is in Figueretas.
Helm, fietstas en kinderzitjes zijn indien gewenstbeschikbaar.
Voor families met kinderen tussen de 6 en 10 jaar die zelf willen fietsen adviseren wij een privétour.
Elektrische fietsen zijn op aanvraag beschikbaar (+ € 17,50).

 


Salines Bike Tour

Zout, zee, cultuur en natuur komen samen tijdens de prachtige Salines Bike Tour; een mooie en ontspannen tour die je leidt naar de meest kenmerkende plekken van het eiland.

Tijdens de Salines Bike Tour fiets je onder andere langs de eeuwenoude kerk van St. Jordi en de piratentoren van Sal Rossa die je een inkijkje geven in de rijke historie van het eiland. Het mogen dan wel oude bouwwerken zijn, ze zijn zó sterk gebouwd dat ze nog steeds fier overeind staan.

Uiteraard leidt deze tour je ook naar het natuurgebied van Ses Salines, een park vol diversiteit. De fietstocht gaat langs de uitgestrekte zoutmeren waar je meteen meer te weten komt over het witte goud van Ibiza. De zoutmeren vormen bovendien een voedplaats voor diverse vogels, waaronder de elegante flamingo, waar onze Nederlandstalige gids je uiteraard ook het een en ander over vertelt.

Fiets mee verder langs het strand, om uiteindelijk via binnendoor paadjes uit te komen bij een compleet andere kant van het eiland: het uitgaansgebied waar disco’s en clubs elkaar afwisselen. Een enorm contrast met het natuurgebied waar je eerder doorheen fietste, maar het beste bewijs van het feit dat Ibiza iets biedt voor iedereen.Wanneer: zaterdag om 10.00 uur
Duur: 3 uur
Kosten p.p.: € 38,- (kinderen tot 16 € 29,-)

Deze tour is, indien gewenst, ook als privétour te boeken.Inclusief:
Mooie fietstour langs St. Jordi, het natuurgebied van Ses Salines en het uitgaansgebied van Playa dn Bossa
Moderne fietsen
Flesje water & snack
Nederlandstalige gids

Informatie
Deze fietstour is ongeveer 20 kilometer en geschikt voor fietsers met ervaring.
Startpunt van de tour is in Figueretas.
Helm en fietstas zijn indien gewenst beschikbaar.
Elektrische fietsen zijn op aanvraag beschikbaar (+ € 17,50).

 

 


Rating: 0 sterren
0 stemmen